Välkommen till Vindur.se! | För djurälskare, av djurälskare. | Du når oss på hej@vindur.se | Vi hörs!

Sjukvården är dyr för våra fyrbenta vänner

Att äga ett husdjur är inte alltid frid och fröjd. Drabbas din katt eller hund av sjukdom kan veterinärkostnaden bli väldigt hög. Som tur är kan du gardera dig med en försäkring som täcker sjukvårdskostnaden och som låter dig ha råd att ge din fyrbenta vän de bästa möjligheterna att få ett frisk och långt liv.

En försäkring är en investering

Nu när våren och sommaren står runt hörnet börjar ormarna vakna till liv. Trotts att vi bara har en giftig orm i Sverige så är huggormen en stor risk, både för våra katter och våra hundar. Skulle ditt husdjur få ett bett är det viktigt att så fort som möjligt komma iväg till veterinären. Har du då ditt djur försäkrat blir kostnaden för veterinären ofta väldigt mycket billigare än om du kommer dit oförsäkrad. En djurförsäkring är dock inte alltid billig. För en hundägare i Uppsala höjdes premien för hennes hundförsäkring med 138 % under en sjuårsperiod. I och med att tekniken och sjukvården för djur har ökat innebär det även att priset har utvecklats. Beroende på vilken ras hunden är kan också premien bli olika. Vissa raser är mer benägna att behöva besöka veterinären. Tre av de raser som är vanligast på mottagningarna är: Rottweiler, Bernersennen och Leonberger.

Trotts att försäkringar är dyra är det dock betydligt billigare än att låta ditt husdjur gå oförsäkrad. Försök att se det som investering i ditt husdjur, när det väl råkar ske en olycka kommer du att vara lycklig att du var förberedd. Det är inte alltid man har möjlighet att lägga ut flera tusenlappar helt oförberett, och det är i ett sådant läge en försäkring är som en räddning från ovan. Låt din hund, katt, råtta eller sköldpadda få så bra förutsättningar som bara möjligt. De är trotts allt en del av din familj och bör alltid förtjäna omvårdnad i världsklass.

Scroll to top